Tiskova zpráva 20102023

02.11.2023

Český startup CABMANIAC představuje novou obytnou nástavbu s pevnou výsuvnou střechou CAB 1.0.

(Březina, 20.10.2023) - Pro dvouletém vývoji a testování uvádí česká dílna na evropský trh obytnou nástavbu s elektronicky výsuvnou pevnou střechou. Nástavbu lze naložit na téměř kterýkoliv v Evropě distribuovaný pickup. Při zasunuté střeše získává pickup oproti konkurenci nízké těžiště a jízdní výšku. Po zvednutí střechy pojme interiér až 5 osob a nabídne komfort od koupelny až po energetickou nezávislost. Vysunutí/zasunutí střechy trvá 12 sec. Montáž/demontáž nástavby trvá okolo 20 minut, přičemž i bez auta zůstává plně obyvatelná. Nástavba je určena pro celoroční využití. Firma spolupracuje pouze s českými dodavateli a výrobními firmami.

Tato univerzální nástavba je řešením pro široké spektrum uživatelů, a to včetně jednotlivců, párů i rodin s dětmi. Je vyhledávaná nejen mezi dobrodruhy, sportovci, myslivci a rybáři, kteří si ji mohou přizpůsobit k vlastním potřebám, ale také pro ty, kteří se vydávají na dovolenou do kempů a ocení komfort a pohodlí, které tato nástavba nabízí. Díky své praktičnosti a univerzálnosti se stává oblíbenou volbou i pro ty, kteří se věnují svobodnému cestování, ať už plánují dobrodružství na Balkáně, průzkum severských zemí nebo jiné dobrodružné výlety.

Cestování s obytnou nástavbou na pickupu přináší mnoho výhod. Díky terénním schopnostem pickupu lze spolu s nástavbou zvládnout i lehký offroad. Nástavbu lze snadno sundat nebo nasadit během 20 minut. Pickup lze využít jako osobní auto a není potřeba vlastnit další vůz. Nástavba je energeticky nezávislá. Kromě toho nabízí množství úložného prostoru a elektronicky ovládanou střechu, která zlepšuje jízdní výšku, těžiště a při vysunutí vytváří obytný prostor pro až 5 osob s kuchyní, koupelnou, záchodem, lednicí, topením, pevným a rozkládacím lůžkem a moderním energetickým systémem ovládaným tabletem.

Nástavby jsou kompletně vyvíjeny a vyráběny v sídle firmy. Důraz je kladen především na spolupráci s dodavateli a prodejci z české republiky. Při výrobě jsou použity moderní technologie, včetně 3D tisku. Výroba nástaveb je prováděna sériově, jedním z hlavních důvodů je neustálé zlepšování kvality a spolehlivosti. Výrobní proces nástaveb trvá přibližně 3 měsíce. Zákazník má možnost individuální konfigurace výbavy podle vlastních preferencí, od výběru barev potahů až po počet solárních panelů. Pro konstrukci nástaveb se používají kvalitní sendvičové panely s moderní PUR izolací. V konstrukci není použito dřevo, což zásadně prodlužuje životnost nástavby. Využívají se výhradně prvotřídní materiály a komponenty, od kvalitní pěny v matracích až po nerezové stojné nohy. Instalované komponenty pocházejí od renomovaných a uznávaných výrobců.

Firma CABMANIAC je spojením dvou rodin - Jana a Simony Kočišových a Josefa a Petry Maturových. Začátky byly spontánní, když z původních firemních sousedů, kteří se občasně setkávali u kávy, vznikl nápad vyrábět obytné nástavby. Touha vydat se v daném segmentu vlastní cestou s využitím zkušeností nabitých v dosavadním podnikání. Josef a jeho žena Petra vytvořili úspěšnou českou firmu zabývající se hračkami pro děti. V případě Jana Kočiše pak zkušenosti ze stavby závodních vozů a jejich komponentů. DNA firmy jsou kvalita, inovace a podpora českého podnikání.

Pro doplňující informace kontaktujte - Jan Kočiš (Jednatel) tel: 732 644 963, info@cabmaniac.com

CABMANIAC s.r.o., Březina 156, 29411 Březina. WWW.CABMANIAC.COM